VNG

'Anything out of nothing' vertelt het verhaal van Syrische vluchtelingen door hun eigen ogen. In krachtige, verstilde beelden van fotograaf Thijs Heslenfeld en korte, kernachtige sfeertekeningen van journaliste Rinke Verkerk.

'Anything out of nothing' is een boek over kracht, waardigheid en zelfredzaamheid. Het vermogen van mensen om er iets van te maken, ook als de wereld om je heen volledig instort. 'Anything out of nothing' is géén manifest. De verhalen gaan over mensen, niet over politiek. Geen goed of fout, geen voor of tegen. Geen oordeel.

Het prachtige boekontwerp (met veel handwerk van de boekbinder en een ingelegde foto op het omslag) laat de lezer op microniveau iets van de verwarring ervaren die het leven van een vluchteling kenmerkt, want het hele boek is achterstevoren in elkaar gezet. Alles dat vertrouwd leek, is niet meer. De lezer moet dus zelf op zoek naar houvast in een nieuwe, onbekende werkelijkheid.

Klik hier om de website van het boek te bekijken en hier voor een overzicht van reacties in de media.

Bijzondere aanbieding

Het boek kost € 27,50, waarvan normaal gesproken 5 euro ten goede komt aan het goede doel. Omdat het boek een dankbaar hulpmiddel kan zijn om vooroordelen over vluchtelingen weg te nemen heeft Triodos Foundation samen met de uitgever de volgende bijzondere aanbieding:

Nederlandse gemeenten die 20 of meer exemplaren van het boek aanschaffen, schenken daarmee meer dan de helft van de kostprijs aan het goede doel. Per verkocht exemplaar een bedrag van maar liefst € 12,99!*

Het geld gaat naar kleinschalige projecten voor opvang van Syrische vluchtelingen in de regio. 

Om van deze aanbieding gebruik te maken, graag even contact opnemen met de uitgever: thijs@thijsheslenfeld.com, 06-51198485.

 

* Prijs per exemplaar € 27,50 incl. BTW,  € 25,94 excl. BTW; daarvan gaat € 12,99 naar het goede doel. Dit bedrag wordt betaald door de uitgever en Triodos Foundation. Zij kiezen ook samen de projecten uit waar het geld naartoe gaat.